2015. december 29., kedd

Mivel üsd el az időt hajnalok hajnalán, amikor nem tudsz aludni?

Lehet, hogy ismered azt az érzést, amikor már éjfél elmúlt és te csak bámulod a plafont és számolod a bárányokat, teljesen az unalom mélységes bugyraiba süllyedsz, és nem csinálhatsz semmi szórakoztatót, mert a szüleid már alszanak, és ha felvered, őket kinyírnak. Ha ez még nem lenne elég a wifi-t is elzárták. Sajnos én nagyon sokat járok így, és sorstársaimmal szeretném megosztani mivel, töltse ki az időt.
***
Persze az alvás egy jó dolog, kipihened magad a nap fáradalma után, kikapcsol és az agyad is tud egy picit pihenni. Ha teheted, válaszd ezt a tevékenységet. (Bár személy szerint én időpocsékolásnak tartom, annyi mindent tudnék csinálni, de szükséges a feltöltődéshez.) Ha alszol, akkor másnap nem leszel nyűgös, sőt jobb kedvre derít. És nem fogsz ásítgatni egész nap. Szóval egy kis kitérővel, de jönnek a tippjeim.

1) Olvass.
Nem tudom, ki hogyan áll az olvasással. De én és a könyveim hatalmas spanok vagyunk és állandóan együttlógunk. Viccet félretéve, az olvasással, okosodsz, szórakozol, és nem unalmasan töltöd az idődet, hanem hasznosan! Ilyenkor itt jönnek a bonyodalmak, hogy ha a szüleid kijönnek a vécére vagy a konyhába vagy bármiért, akkor bejönnek a szobádba és leordítják a fejed mi az, hogy még nem alszol? Erre csak két tippet tudok adni, az első, hogy éjjeli lámpát használsz és az nem ad olyan sok fényt, ők nem látnak be és te tudsz nyugodtan olvasni, vagy ha erősebb lámpád van, csak kapcsold le, amikor hallod, hogy kijönnek a szobából, hidd el, olyan kómások lesznek, hogy nem feltételül érdekli őket a volt fény nincs fény, hiszen már akkor nem látnak fényt nem igaz? (*gonosz kacagás*) Ó, és a másik lehetőség, hogy valamilyen anyaggal, törölközővel vagy mással letakarod az ajtót és semmilyen fény nem jut ki a szobádból.

2) Alkoss.
Ehhez sem kell erős fény, akár rajzolsz akár írsz. Ha hasonlítasz rám, akkor este jutnak a legjobb ötletek az eszedbe. Ilyenkor hangulatos írni, rajzolni, festeni. És nem hangos tevékenység így nyugodtan csinálhatod hajnali háromig is. Én személy szerint ilyenkor szoktam rendet rakni a szobámban, az sem hangos tevékenység és számomra megnyugtató, (imádok takarítani) és közben fülhallgatóval hallgatok zenét, tátogok a dalra és pakolászok, hát nem fantasztikus? És a szüleim eközben az igazak álmát alusszák. És a hajnali kettő a kedvenc órám a dalszövegírásra. (Vagy írj naplót, csinálj meg érdekes DIY ötleteket)

3) Tv.
Most arra gondolhatsz, hogy ez hülyeség, egyből meghallanák a zajt. De ez tévhit. Este nem kell hangosra venni a tv-t elég három rubrika is, nincs az az alapzaj, mint napközben és így kis hangerővel is hallod a műsort. És ha hangosnak is érzed ez megtévesztő, hiszen kintről, távolabb nem ugyan úgy hallatszik. Ezt ki kell tapasztalni mekkora hangerővel nem, hallatszik ki a szobából. És a tv mindig elérhető! Nem kell hozzá wifi, a szüleid nem tudják elvenni tőled.

4) Tervezz.
Tervezd meg, mit csinálsz holnap. Írd le és színezd ki, tedd érdekessé. Szedd, pontokba mit kell elintézned, mit akarsz megcsinálni, írd fel azt, amit tudod, hogy holnapra biztosan elfelejtesz. Akár az is elég, ha fejben teszed meg ezeket, az is segít egy kicsit, hogy kikapcsolj, hiszen így már nyugodtabban alhatsz, hogy holnapra felírtad a feladataidat.

5) Képzelj.
Az egyik kedvenc tevékenységem, este, hogy gondolkodom, álmodozom. Elképzelem, hogy éppen egy interview-n vagyok. Vagy egy fellépésen. Elképzelem milyen lesz a híres életem, majd ha végre elég idős leszek hozzá és elég felszerelésem, hogy cover-öket csináljak. Vagy elképzelem, hogy álmaim pasijával randizok, mondjuk Zayn-nel. (xD) Szép álom. Vagy megépítem a tökéletes álomházam. Annyira belemerülök a végére, hogy nem is emlékszem mikor aludtam el. És ez a jó benne. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése