2016. május 12., csütörtök

Miért fontos a szerelem?


Tudtad, hogy ha egy teljesen friss böngészőbe, beírod azt a mássalhangzót, hogy sz. Milyen szavakat is hoz ki? Szerelem, szerelmes versek, szeretlek, szerelmem. Az emberek világában talán az egyik legfontosabb tényező. De miért? Az olyan ember, mint én, aki még nem tapasztalt ilyet, megkérdezhetné. Amire az embernek szüksége van az a levegő, a szerelem az csak egy pillanatnyi illúzió, amit mi magunk kreálunk, hogy jobban érezzük magunkat.
Az első fázist, úgy hívjuk, hogy érdeklődés. Megtetszik valakinek a mosolya, az arca, a stílusa, a hangja. Először ilyen apró dolgokon kezd el gondolkodni az ember. Amióta az embernek van szeme ez így működik. Utána keresni fogjuk a személyt és újra meg újra megfigyeljük ezeket a dolgokat, amik tetszenek benne. Elmondjuk a barátainknak, akik viccelni kezdenek vele, bátorítanak és becenevekkel látják el azt a személyt.
Szerintem mindenkinek ismerős lehet ez a dolog. Hiszen ha az ember még nem is volt szerelmes, akkor is volt, aki tetszett neki. De miért? Mi ennek az oka? Én is megkérdeztem már magamtól és kialakítottam egy számomra elfogadott választ, amit most le fogok írni nektek.
Az iskolában töltöm a mindennapjaimat, monotonon végzem a dolgaimat, de az az idő, amit azzal töltök, hogy figyelek egy személyt, megjegyzem magamban, hogy ma is kifogástalanul néz ki. Vagy amikor a barátnőmmel nevetek az órán, miközben titokban őt lessük az ablakból, ahogy az udvaron tesizik. Ha az elején nem tetszett volna meg, akkor most mit csinálnék? Jó kislány módjára tanulnék és olvasnám a jegyzeteimet. Úgy hiszem, hogy akkor is keresünk valakit, aki tetszik, ha tisztában vagyunk vele, hogy valószínűleg nem lesz köztünk semmi. Pontosan azért, hogy legyen valami izgalmas dolog a mindennapjainkban. Mert ha nem lenne ilyen személy az életemben, akkor majd meghalnék az unalomtól.
Búslakodunk és őrlődünk, ha már több ideje tart ez a plátói szerelem, de arról sem szabad megfelejtkeznünk, hogy valójában ezt csak a mi képzeletünk alkotta, azért, hogy úgy érezzük élünk is. Ez azoknak szól, akik még nem találták meg a szerelmet, hogy nem szabad ezek miatt feladni. Az ember örökké olyan természet, hogy keresni fog valakit, mivel senki sem szeret egyedül lenni. Még az sem, aki azt mondja, hogy így van. Ezért keresünk valakit, akit aztán kedvelni kezdünk. Mert a világ terhe néha túl nagy nyomásnak tűnik, hogy egyedül képesek legyünk cipelni, így keressük a reménysugarainkat, hogy amíg rájuk gondolunk, legalább addig tudjunk egy kicsit pihenni a képzeletbeli karjaiban.
Nekem is van egy ilyen személy. Aki nem tudja, hogy kedvelem. Remélhetőleg sosem fog rájönni. Szóval, még ha érettségiig is fog tartani ez az egyoldalú érdeklődés, akkor is magamban meg fogom neki köszönni, hiszen segített abban, hogy jobb kedvem legyen. Még ha nem is tudott róla, hogy felvidított. Szóval sosem szabad feladni, mivel ez nem szerelem. De valamikor biztosan bekopogtat az ajtódon. Ezért sosem szabad feladni. De miért fontos a szerelem? - Majd ha megtudod, mond el nekem is. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése