2016. június 20., hétfő

Újabb TAG bejegyzés

#Kpop Tag
Mesélj még…
Sziasztok! Most egy Tag-gel jelentkezem, ami a címből is látszik, a Koreai popra vonatkozik. Eléggé észre lehetett venni, hogy mostanában beszippantott ez a világ szóval nem okozok ezzel senkinek meglepetést. És nem is lehetne ennél feltűnőbb, hogy még egy fanfictiont is elkezdtem.

1. Mikor szeretted meg ezt a műfajt?
Pontos dátummal nem tudok szolgálni, csak úgy nagyjából mondhatom, hogy 1 és fél éve körülbelül. (Úristen, olyan régen? o.O) Még én is meglepődtem.

2. Melyik bandától/előadótól láttál elsőnek videót/dalt?
Ha jól emlékszem az Exo-tól, már láttam egy két videót azelőtt is és úgy voltam vele, hogy nem rossz, nem rossz, de fan nem leszek. A változást, amit valójában első videónak tartok, amikor tényleg figyelmet fordítottam rá az az Infinite volt. Ők voltak, akik megszeretették velem a műfajt és az óta is ők a #Number1 banda nekem.

3. Melyik a legkedveltebb banda/előadó számodra? Ki a kedvenc tagod (ha banda) és miért?
Az előzőben kicsit már meg válaszoltam, hogy az Infinite. Igazából mindegyiket ugyanannyira szeretem, tehát nagyon nehéz választani biast. Először Sung Jong a maknae volt a legjobban kedvelt, nagyon aranyosnak találtam és igazán jól nézett ki, még ha egy kicsit gyereknek tűnt mások szemében. Pedig ő már 23 éves. Szóval nagyon aranyos volt és tetszett a személyisége. Még mindig így van, csak most már egy kicsit jobban húzok a leader Sung Kyu felé.
Azóta húz felé a szívem mióta láttam a szóló dalát a Control-t, és le is töltöttem a szóló albumát. Nagyon szeretem a hangját és a kinézete is kifogástalan számomra. A Weekly Idol-ban, sokszor viccelődtek vele, a kicsi szeme miatt, meg is mérték, hogy 1 mm, amikor mosolyog, (olyan kis cuki). Megtudtam, hogy szörnyű a random táncjátékban, de közben szépen mosolyog és még több dolgot, amit megszerettem benne.  Nehéz dolga van Leader-ként, de úgy gondolom, hogy remekül végzi a dolgát.

4. Mit gondolsz a lány bandákról?
Az elején nem szerettem őket, szinte kizárólag csak férfi előadókat hallgattam, de már más a helyzet. Mondjuk, a táncaikat még mindig nem szeretem, szerintem egy kicsit túl sok, amit csinálnak. De több számot is hallgatok már női előadóktól. Mint például a AOA - Good Luck, egyik kedvencem. Hallgatok még Girls Generation-t, EXID, Secret és 4minute dalokat. HyunA-t nagyon szeretem. Nagyon szép és szeretem hallgatni, ahogy rappel. Összességében már teljesen pozitív véleményem van a lány bandákról.

5. Milyen bandá(k)nak tudod a tagok neveit?
A barátnőm lévén tudom a BTS tagokat, valamint egy másik barátom miatt szintén tudom nagyjából a Monsta X-nek is. Akiknek még tudom, az az Exo, jelenleg nagy Exo lázban égek a Come back miatt. B.A.P-nak és History-nak szintén, mind két bandát nagyon szeretem. Tudjátok, hogy megy ez, fantasztikus számok, helyes tagok.

6. Tudsz bármilyen Kpop táncot?
Én nagyon szeretném megtanulni őket, mert nagyon jók, de elég rossz táncos vagyok. Örülök, hogy az Exo – History c. számnak az elején lévő koreográfiát meg tudtam csinálni, valamint a Boyfriend-nek tudom, a refrén résznél a táncot, amikor az a sok Bounce van.
De, hogy őszinte legyek én egy hatalmas nagy kétbalkezes vagyok és nagyon nehéz táncot tanulnom. Ezt sajnálom is, pedig szívesen csinálnám.

7. Van bármilyen bandás cuccod?
Büszkélkedek egy B.A.P táskával. Sajnos egyelőre, csak ennyi bandás cuccom van, de éppen könyörgöm egy Infinite feliratos esernyőért.

8. Tudod énekelni a dalok szövegeit?
Hát van olyan dal, aminek már megtanultam a kiejtését, olyanoknak, amiket már tízezerszer meghallgattam. Vannak olyan dalok is, ahol csak az angol részt tudom énekelni, és a többinél csak halandzsázok. Mikor hogy. Azért a legtöbbször sikeresen tudom énekelni a dalokat. (Énekesmadár lévén gyorsan tanulok.)

9. Van Koreai pasi ideálod? Ha van ki az?
Kai, avagy Kim Jong In. Amikor felfedeztem az Exo-t, (hiszen bevallottam, hogy Inspirit létemre először Exo-t hallgattam) már akkor szemet vetettem a csávóra, egy amolyan „uh, nem tudom ki ez és mit mond, de nagyon bejövős.”  Azóta is őt tartom a pasi ideálomnak, teljesen elbűvölt ez a koreai fiú. Varázslatos mosolyával, táncos lábával és gondoskodó személyiségével.

10. A családod/barátaid, hogyan viszonyulnak ahhoz, hogy ilyet hallgatsz?
Apáék különösebben semmit nem szóltak még. Anya egyszer kérdezgetett pár dolgot az Infinite-ről, de ennyi. A tesóm viccelődve kínaiaknak hívja őket, de már kezdem megszokni. A barátaim pedig elfogadják, sőt két másik barátnőm ugyan úgy szereti a koreai zenét.

Ha van kedved töltsd ki te is, de ne feledd el megemlíteni, hogy innen van. köszönöm!
xx ölel, Helena Z. B.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése