2016. július 20., szerda

Étel TAG

1. Reggeli, ebéd, vacsora. Be szoktad tartani a fő étkezéseket?
Az attól függ, hogy mikor kelek, valamint éhes vagyok-e. Ha azt az időt nézem, amíg iskolába járok, akkor szoktam reggelizni egy tál müzlit mindig, mielőtt elindulok, de a nyári szünetben, mint most, nagyon ritkán reggelizem, mivel leghamarabb is 11 órakor kelek, így inkább csak ebédelek. Ebédelni mindig szoktam a legtöbb alkalommal főtt ételt. Vacsorázni pedig ritkán szoktam, csak is akkor, ha nagyon éhesnek érzem magam.
Azt nem mondanám, hogy úgy tartom be a főétkezéseket, mint kellene. De az én igényeimnek megfelel, szóval nem igazán van okom/akaratom változtatni rajta.

2. Van valamilyen jellegzetes ételetek a családban?
Nálunk a vasárnapi húsleves hagyománynak számít. Anyukám a hét utolsó napján mindig ezt készíti el, nagy örömömre, ez a kedvenc levesem.

3. Melyik a kedvenc finomságod?
A forró olajban sült túró rudacska, amit fahéjas porcukorral hintünk meg ^^ (jó bőven).

4. Konyhatündér vagy, esetleg házisárkány?
Konyhatündér, nagyon sok mindent meg tudok csinálni önmagamtól is, jól kiismerem magam a konyhában, hiszen sokszor muszáj vagyok sütkérezni, vagy főzni, ha úgy jön ki a lépés. (Többen is jelezték baráti körömből a lakótársi javaslatot, hogy főzzek meg takarítsak utánuk xD)

5. Melyik a kedvenc ételed, ami hizlal, de még is imádod?
Apa sajtos tésztája. Van egy ilyen nyomós sajtos alap, amibe bacon szalonna és virsli van (és még biztos több minden, de nem igazán figyeltem soha hogyan csinálja, így nem tudom) és azt kell összekeverni tésztával, nagyon sok kalória van benne, és ha minden nap azt enném, biztos akkora lennék már, mint egy ház. Ez egy olyan finom étel, hogy mind a tíz ujjad megnyalod utána. (Mindig túlzásba esek az agadokkal, ha ez van terítéken.)

6. Szereted a húst, vagy vegetáriánus vagy?
Vegetáriánus vagyok nagy részben, mindig úgy csinálom, hogy kétszer annyi zöldség legyen a tányéromon és pár cafat husika (mert anya addig rágja a fülemet, míg nem eszek abból is) Nincs bajom a hússal, ha muszáj, akkor megeszem, de magamtól nem igazán enném orrba, szájba. Viszont! Meglepő módon nagyon szeretek steak-es Chio chips-et enni, annak nagyon jó íze van.

7. Mit sütöttél utoljára a barátnőddel?
Egyszer sütöttem muffin-t a barátnőmmel, jó lett, de azért volt mit javítani rajta. Nem igazán a süti volt a lényeg, hanem, hogy nagyon jól éreztük magunkat miközben próbáltunk sütit sütni. (Több, kevesebb sikerrel.)

8. Mit szoktál hallgatni miközben a konyhában teszel-veszel?
Ilyenkor általában az aktuális kedvenceket hallgatom. Felteszem a pult tetejére a telefonom és beállítom a véletlenszerű lejátszást, úgy jönnek a zenék, ahogy a telefonom szeretné, ez is opció szokott lenni.

9. Van kedvenc főzéssel kapcsolatos műsorod?
Szeretem Jamie Oliver műsorait, nagyon szeretem nézni, ahogy az a férfi, főz és süt. Még Gordon Ramsey műsorait szoktam nézni. A pokol konyháját is kedvelem tőle, csak egy kicsit sokat kiabál a műsoridő alatt, én minden esetre azt is szeretem. Odáig vagyok a főzős műsorokért (csak a reklámokért nem.)

10. Kit tartasz példaképednek a konyhaművészetben?
Jamie Oliver-t és Gordon Ramsey-t. Fantasztikus, hogy milyen ételeket tudnak összehozni. A világ minden tájáról ismernek praktikákat és az egész világ elismeri a főző tudásukat. Szint úgy én is nagy példaképként gondolok rájuk.

+1 Van valamilyen rossz, evéssel kapcsolatos szokásod?

A lassú evés annak számít? 

2 megjegyzés:

 1. Babuci az utolsóhoz írt kérdésedre a válasz az egyértelmű IGEN! xD Bár már szerintem mindenki megszokta, hogy az evést is lassan csinálod. Ú, most eszembe jutott, amikor (mivel ugyebár mindketten lusta dögök vagyunk)a futáshoz való motivációról beszélgettünk és van akit semmi sem hat meg xD A muffin hadművelet pedig jól sikerült! Legalábbis ami tőlem vártunk azt messze túlszárnyalta. Most szólok, hogy VELEM FOGSZ LAKNI!
  Dana <3

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. xD hát igen, még az sem motiválna ha egy helyes pasi után kéne futnom :D
   Hát igen, tényleg sikernek könyvelhetjük el, mert nem égett fel a konyha és még ehető is volt a dolog. :D (Majd megint megpróbálhatnánk sütögetni valamit.) :D
   Tudom már lestoppoltál egy ideje, nem felejtettem el, azért ne hidd, hogy arany életed lesz, az őrületbe foglak kergetni a tisztaság mániámmal :) xD
   xx ölel, Hel

   Törlés