2016. július 14., csütörtök

Jó dolog-e, ha a tökéletességre törekszel?

Te mennyi időt töltesz a külsőddel naponta?
Minden egyes ember törekszik arra, hogy minél tökéletesebb képet festhessen le magáról, hogy akár személyiségben vagy megjelenésben valami tetsszen a külső szemlélőnek. Hiszen jól esik, ha megdicsérik az új cipőd, vagy megkérdezik, milyen balzsamot használsz, hogy ilyen puha a hajad. Sokat foglalkozunk a kinézetünkkel, hiszen elsőként ezt mutatjuk a világ felé, első benyomást nem tudnak mondani másról, mint a külsődről, hiszen, hogyan véleményezné a belső értékeid, ha egy mondatot nem váltottatok egymással?
Biztosan van legalább egy női példaképed, akire felnézel és szeretnél rá hasonlítani valamilyen tekintetben. Szeretnéd, ha olyan szép lenne a bőröd, vagy olyan kedves lennél, mint ő. Könnyű túlesni a ló másik oldalára. Nem irigykedhetünk, állandóan a másikra, hiszen nem tesz jót a belső szépségünknek. Lehet, hogy nem lesz olyan szép bőrünk, mint a kedvenc modellünknek, de nem is kell, hogy így legyen. Fel kell fedezni mi áll jól, mit szeretünk magunkon és azt kiemelni, míg a hiányos részeket fejleszteni. Ha állandóan azon gondolkodunk, hogy valamiben hiányt szenvedünk és vesszük a sok kenceficét, csodaszert, hogy minél szebbek legyünk, az hosszútávon lehet, hogy nem jó megoldás. Fontos, hogy odafigyeljünk magunkra és persze egy egészséges önkritika mindig jó, de ha soha véget nem érő kritizálásba kezdesz, akkor teljesen elveszted a gyönyörűséged, ami már megvolt. Arra szeretnék utalni, hogy fantasztikus dolog az egyediség, amit bizony mindenkinek osztottak azon a bizonyos vásáron. Ne próbáljunk hasonlítani másokra csak a saját szépségünket, próbáljuk meg a legjobb formánkban mutatni a világnak.
Legyünk igényesek, de ne vigyük túlzásba. Ha te szereted a szakadt farmereket, akkor hord. Ha kicsit teltebb alakod van, használd ki. Ha szemüveges vagy viseld kiegészítőként és ne szükségből. Megláttál egy szép pólót, de nem a mai divat szerint készült, attól még megveheted.
Az a fontos, hogy jól érezd magad a bőrödben és a lehető legjobbat hozd ki a személyiségedből és öltözködésedből.

Jó dolog, ha a tökéletességre törekszel, de sose felejtsd el, hogy egyikünk sem lehet az. Ahogy annyian megénekelték már „Nobody’s Perfect”.

2 megjegyzés:

  1. Kiscica, remélem te is megfogadod a saját tanácsaidat, mert mind ez ugyanúgy rád is vonatkozik :)
    Dana <3

    VálaszTörlés