2016. augusztus 4., csütörtök

TOP 5 KOREAI DRÁMA

Sziasztok! Öt olyan drámát szeretnék megosztani veletek csökkenő sorrendbe pakolva, amiket a kedvenceimként tartok számon. Vannak benne újak és régiek egyaránt, ha kedvet kapnál hozzájuk, de nem találod meg őket akkor nyugodtan írj nekem.

5. 49 Days
Fantasy/sad/romantic
 Az ötödik helyen áll a 49 nap.
Ez volt az a sorozat, amivel belekóstoltam a koreai drámák világába és az óta is áldom ezt a fantasztikusan kiakasztó doramát, amiért megtaláltam az internet végtelen berkében. A főszereplője Ji Hyun gazdag családba született lány, aki balesetet szenved, de nem az volt a kirendelt napja a halálra, így a jóképű kaszástól kap egy esélyt, hogy 49 nap alatt találjon három olyan embert (nem a rokonai), akik szívből jövő könnycseppet hullatnak érte és akkor folytathatja az eddigi életét.
Amit nagyon szerettem benne az Ji Hyun karakterfejlődése. Azt gondolom, hogy nagy részben erre is volt fektetve a hangsúly, valamint az őt alakító színésznő pedig zseniálisan adta vissza mind ezt. A további szereplők benne, mind nagyon különleges karakterek, amitől izgalmas a történet. Bár maga a dráma 20 résszel büszkélkedik még is nagyon pörögnek az események és bevallom, hogy egyetlen pillanatában sem unatkoztam. Tele van valóban páratlan fordulatokkal (sok drámával ellentétben én nagyon kiszámíthatatlannak tartottam az eseményeket.) Olykor nevettem, botránkoztam, ki akartam nyírni pár szereplőt és sírtam is bőven a sorozat alatt. (Még azokat is könnyre fakasztja, akik egyébként nem sírósak, saját tapasztalat!) Lehet, hogy a listán, az utolsó helyen szerepel most, még is nagyon közel áll a szívemhez a történet és örök kedvenc marad.

4. Bad Guys
crime/action
A negyedik helyet a Rossz fiúk című dráma foglalja el, a kedvenc színészem főszereplésével, aki nem más, mint Park Hae Jin. Ezúttal egy pszichopatát alakít, ami üdítő a sok jó fiús szerepe után. A történetben egyáltalán nincs szerelmi szál az egész történet akcióra, bűntényekre, rendőrökre és bűnözőkre épül.
A sztori Oh Goo Tak rendőrfőkapitánnyal indul, aki megalakít egy bűnüldöző csapatot elítéltekből. A csapat tagjai: egy gengszter, a legfiatalabb sorozat gyilkos, és egy bérgyilkos. Hozzájuk csatlakozik még egy rendőrfelügyelő nő.
A történetben a bűnügyi szálak leláncoló kibogozása van előtérben, izgalmas jelenetekkel biztosítva a figyelmet a nézőktől. Egy olyannak, aki szereti a helyszínelős sorozatokat fantasztikus kis sorozat én csak dicsérni tudom, főleg azért, mert szerelmi szál nélkül is lebilincselő és egyáltalán nem hiányolom ennek meglétét. Ha eleged van kicsit a sok nyálas romantikából, akkor ez biztosan neked lett kitalálva. 

3. Let’s fight ghost
funny/romantic/fantasy
A harmadik helyen egy még futó sorozat áll a Harcoljunk szellemekkel, ami azonnal belopta magát a szívembe. (Kicsit a Master’s Sun-hoz tudnám hasonlítani a szellemek grafikája miatt.) A történet humoros, izgalmas és tele van aranyos jelenetekkel. Nem is beszélve a karakter párosról, akik aztán nagyon alakítanak, egyszerűen imádnivaló a személyiségük és tökéletesen passzolnak. A kedvenc színésznőm Kim Soo Hyun teljesen eltalálta a szerepet, nagyon örülök, hogy ebben a drámában láthatom, mert teljesen illik hozzá, tökéletes párost alkot Taec Yeon-nal (aki a 2PM rappere mellékes információként megemlíteném.)
Hyun Ji egy szellem lány, aki elvesztette a halála előtti emlékeit, de aztán találkozik, Bong Pal-lal akivel aztán egyességet kötnek, hogy a lány segít neki szellemeket irtani, akkor ő segít neki visszaszerezni az emlékeit.
Könnyed és szórakoztató sorozat, amin egyszerre lehet nevetni és olykor borzongani egy kicsit.

2. Falling For Challenge
funny/romantic/inspiring
A második helyezett egy mindössze 6 részes aprócska dráma lett, aminek a címe Beleszeretni a kihívásba (vagy valami ilyesmi, őszintén fogalmam sincs, hogyan fordítsam ezt pontosan.) Elsőre az ragadta meg a figyelmemet, hogy az Exo-ból ismert Xiumin szerepel benne, de egyáltalán nem bántam meg hogy végül még is megnéztem. Amiért kiérdemelte nálam a második helyet, az egyedi története miatt, valamint a leszűrendő tartalom, ami nagyon pozitív és inspiráló volt, teljesen megfogott.
Ban Ha Na egy kihívásokkal foglalkozó klub vezetője, de be akarják zárni az inaktív tevékenység miatt, így a két taggal rendelkező klub további embereket keres, hogy ne kelljen feloszlaniuk. Találkozik, Na Do Jun-nal (Xiumin), aki pierrotnak (bohócnak) öltözve dolgozik és csatlakozik egy másik fiúval együtt a klubhoz.
A mini dráma arra buzdít, hogy ne félj a kihívásoktól, és az se baj, ha elbuksz, mert lehet az odáig vezető út a fontosabb, mint a tényleges siker. Lehet, nem mindig jársz sikerrel, de nem is bukhatsz el állandóan.   

1. D-Day
disaster/romantic/doctor
El is érkeztünk az első helyezetthez, ami egy orvosi dráma, amiket annyira szeretek. A N-nap a lerombolt Szöulban játszódik. De nem csak az orvosi szálak találhatóak meg benne, hanem a politikának is nagy szerepe van a sorozatban. Elénk tárja egy katasztrófa kritikus időszakait, az emberek küzdését és önzetlen segítségét mutatja be, hogy hogyan viszonyulnak különböző ember típusok ilyen helyzetben zseniálisan bemutatja.
Mi történik egy pusztító természeti katasztrófa következtében? Mikor egy földrengés sújtja Szöult, egy orvosi csapat próbál segíteni a túlélőkön és helyreállítani a rendet a megbénult városban. Lee Hae Sung egy sebész, aki a katasztrófavédelmi orvosi csapatot vezeti és a sérült embereket helyezi előtérbe a pénz helyett.
Amit hiányoltam az a szerelmi szál bővebb kifejtése, de ettől eltekintve a kedvenc orvosi drámám ez a lebilincselő történet. És nem kis plusz pont, hogy a kedvenc bandámból (INFINITE) Sung Yeol is szerepel a dokik között.

2 megjegyzés:

 1. Annyira egyetértek a listáddal - bár ezekből csak hármat láttam. Sajnálatos módon a D-Day drámát még mindig nem sikerül befejeznem, habár egyértelműen kedvencem, valahogy mindig volt benne valami, ami elvette a kedvem a folytatástól. Anno, Október November környékén kezdtem el nézni, amikor elkezdődött, s egyben végig is néztem addig,a meddig le volt fordítva. S azóta küzdök vele. Bár most rávettem magam, hogy nyáron akkor befejezem, de kitudja mi lesz ebből. :D
  Xiumin webdrámája pedig éppen akkor csapott pofán, amikor nem a legjobb napjaimat éltem, szóval adott egy kis löketett nekem. Alapból is imádom azt a cukor falatott, de itt még cukor falatabb volt. :3
  A Let's fight goshból viszont csak egy részt láttam eddig, azt is Soohyun miatt, de hát egyből elnyerte a tetszésemet. Majd valamikor azt is tervezem folytatni, de előtte még biztosan beakarom fejezni a D-Dayt. (no meg pár animével is le vagyok maradva hehe)

  VálaszTörlés
 2. Érdemes végig nézni, mert nagyon jó, engem legalább is teljesen lenyűgözött. :) Persze vannak kevésbé vonzó részei is, de egyik dráma sem lehet tökéletes (csak majdnem).
  Igen, szerintem is nagy löketet tud adni a kicsike dráma témája, és hogy Xiumin is szerepel benne az aztán sok plusz pont.
  A Let's Fight Ghost, bevallom most jelenleg ez a kedvenc drámám, azok közül amik most futnak és nagyon megéri megnézni, szóval mindenképpen szakíts rá időt, nagyon vicces karakterek vannak benne :D
  xx ölel, Helena Z. B.

  VálaszTörlés