HELENA'S
Az összes olyan olvasómnak ajánlom akik, mint én, hamarabb kelnek fel, mint a nap. Szeretik a kávét és a friss könyv illatát. Gyakran elkalandoznak tanóra közben és elfoglaltak az iskola miatt. Ha egy kis kikapcsolódásra vágysz nézz szét nálam!

2018. július 10., kedd

F ü l l y u k a s z t á s


§  Aznap nem szabad, hogy víz érje a füledet.
§  Úton hazafelé vegyél gyógyszertári alkoholt, mivel minden nap meg kell tisztítani a füledet legalább egy hétig.
§  Tisztítás: A fülpiszkáló végére cseppentesz egy kicsit az alkoholból és körbedörzsölöd a fülbevaló körül vele.
§  A fülbevaló ára benne van a füllyukasztás árában. Tehát nem kell venned, mert ott adnak és ki is választhatod, melyiket akarod azok közül, amiket mutat neked.
§  A fülbevalókat forgasd meg a füledben legalább 2-3 alkalommal egy nap, hogy „jól forrjon” össze.
§  Egy hónapig nem veheted ki a fülbevalót, utána azonban bátran cserélgetheted az ékszereket valamint a tisztításhoz is ki kellesz venni később.
§  A fülbevaló nem fog elszíneződni a fürdéstől, szóval nem feltétlenül szükséges kivenni.
§  Érzékeny lesz a füled, szóval lehet kellemetlen lesz azon az oldalon aludni.

§  Maga a lyukasztás fájdalommentes, utána egy kis égető érzést fogsz érezni pár percig, de egyáltalán nem kibírhatatlan fájdalomról van szó. Szóval nem kell félni tőle. (Ha a porcba szeretnéd az új ékszert, akkor az, természetesen jobban fáj.)




A legelső dolog, amit a kozmetikus meg fog kérdezni, hogy egyet vagy kettőt akarsz. Én valamiért azt hittem, hogy a fülemre gondol, hogy mindkét oldalra akarok-e ezért azt mondtam, hogy egyet, de aztán tisztáztuk a félreértést és rájöttem, hogy a fülbevalóra gondol. Nagy részben páros fülbevalókat tartanak, szóval ha csak egy pluszt szeretnél akkor azt lehet nehezebb lesz találni.

Szóval felrajzolja a kis pontokat a füledre, attól függően hányat kértél és megkérdezi, hogy így jó lesz-e. Nem random elkezdi lyukasztani a füledet, hanem berajzolja előtte és megbeszélitek, melyik lenne a jobb. Ha szeretnéd, hogy közelebb rakja őket vagy távolabb.

Lehet, hogy csak én voltam így ezzel, de én azt gondoltam, hogy először átfúrják a füledet és utána teszik be a fülbevalót. Ez nem így van. A gép, ami speciálisan erre lett kitalálva a fülbevalóval együtt lyukaszt. Tehát a kozmetikus behelyezi a fülbevalót a megfelelő helyre külön a köves részt és külön a hátsó lezáró részt, és ahogy a gép kilyukasztja a füled már a fülbevaló is a helyére került. Alig pár másodperc ez az egész és maga a folyamat teljesen fájdalommentes.

Mikor a kozmetikusommal beszélgettem mesélte, hogy van egy másik fajta gép is, amit a kisgyerekeknél használnak, mert nem ad ki pukkanó hangot, mint ez a fajta és ezért drágább is, mint amelyik hangosabb. A kisgyerekek sírnak, mert megijednek a hangtól, és nem azért mert fájt nekik ezért használja kicsiknél a másik gépet.

2 megjegyzés:

  1. Ohhh, füllel kapcsolatban nincs emlékem mert születésemkor megcsinálták szerencsére. Viszont az orrpiercinget is ilyennel lövik be, hát én azt hittem elájulok, annyira fájt. Tisztára mintha alaposan orrba vágnák az embert. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hogy porcba is csináltassak még nem jutottam el odáig :) De a füllyukasztás nem fájt, én inkább kicsit olyan égető érzést tapasztaltam.

      Törlés