HELENA'S
Az összes olyan olvasómnak ajánlom akik, mint én, hamarabb kelnek fel, mint a nap. Szeretik a kávét és a friss könyv illatát. Gyakran elkalandoznak tanóra közben és elfoglaltak az iskola miatt. Ha egy kis kikapcsolódásra vágysz nézz szét nálam!

2015. október 23., péntek

B a r r y C. v á l a s z a i

By rawpixel (www.unsplash.com)

1. Mi a tapasztalatod a Blogspottal? Jobbnak gondolod, vagy rosszabbnak a többi ingyenes blog megosztókkal szemben? (mint pl.: a Neon)

Szerintem az összes online, ingyenes blog megosztók között ez a legjobb. Volt már alkalmam használni mást (webnode) még régebben, és nem igazán voltak annyira használhatóak blogolásra. Könnyen kezelhető oldal, áttekinthetőbb, mint a többi.


2. Mit gondolsz, Fanfiction-t találni többet, vagy egyedi történetet? Ha vezetsz történetes blogot, akkor te melyik kategóriába tartozol?

Ez egyértelműen a Fanfiction köre, mert a blogos csoportokban több ilyen van. Persze van olyan egyedi fanfiction amit imádok, de a nagyja mégis a megrágodt sztoriról íródik. Én vegyesbe; a blogom egyedi de fanfiction. Persze van külön egyedi blogom is, de a vegyes jobban illik rájuk!


3. Mi a véleményed az egyre szaporodó Design blogokról? Többen gondolják, hogy lassan több lesz, mint történetes oldal, mit gondolsz erről?
A véleményem egyszerű; olyanok nyitnak design blogot, akik csak "menőzni" akarnak vele. Egy gyors fellángolás, hogy " én most nyitok egyet, hogy megmutassam én is tudok szerkeszteni ", holott amit kitesz: vagy lopta, vagy csak beírt egy méretet, rádobott egy textúrát és egy karaktert és hopp megis van a fejléc. Ez nem így megy, ez a rész egy bonyolult - kódolás ügyileg -, kreatívitásos és türelmes feladat, amit nem azért csinálnak a dizisek, mert le akarnak mást győzni, hanem mert szeretik csinálni, szeretnek az olvasóik kedvében járni.


4. Sokan, régen tagjai a Blogger világának, mit üzennél, vagy tanácsolnál az újonnan érkezőknek?
Próbálják meg elfogadni a negatítv kritikát is, mert az is kritika és abból tanulhat. Ha kér egyet, akkor fogadja meg és ne vitatkozzon azért, mert a másik kérésére véleményt ír. Illetve kitartást, hogy a chaten, megjegyzésbe érkezett bántásokat próbálja meg nem észrevenni, ha pedig nem tudja, akkor próbáljon meg valamilyen módon kiállni maga mellett.


5. Manapság minden második megnyitott blog egy Harry Styles Fanfiction, és csak minden 10. éri el az ’olvasható’ mércét, mit javasolnál ezeknek az íróknak?

Ha mindenképp egy ilyen fanfiction mellett döntesz, akkor egy olyan sztorival állj elő, amit még nem láttál, valami eredetit. Az, hogy Harry észreveszi a karakteredet a hatalmas koncerten, vagy valahogy összefutsz vele egy backstageben vagy etc. már lejárt történet. Lehet, hogy te baromi jól megfogalmazod, mást mégse fog érdekelni, mert az előbb olvasott kettő ugyanilyet.


6. Mik azok a szempontok, amik alapján feliratkozol, egy blogra?

Természetesen nem az a szempontom, hogy jó dizije legyen, hanem a történet. Legyen a fülszövege megfogó, keltse fel az érdeklődésemet, majd a prológus is verje vissza azt az eredetiséget, amit a modulban olvastam. Persze sokat számít még a helyesírás és a fogalmazás stílusa is, de ha ezeken kívül valami eredetit talált ki, és olvashatót akkor biztosan meg van neki a feliratkozója tőlem.


7. Melyik blog fajtából találnál szívesen többet? Cikkes oldalakból, Design oldalakból, egyedi történetekből ( nem feltétlenül a felsoroltak közül kell választanod!)
Fantasyból vagy talán valami kalandosból, mert abból keveset láttam. Design ill. Cikkes oldalakból szerintem épp elég van, amik jók is, nem kell, hogy hatszázezer legyen, és ugyanolyan.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése