HELENA'S
Az összes olyan olvasómnak ajánlom akik, mint én, hamarabb kelnek fel, mint a nap. Szeretik a kávét és a friss könyv illatát. Gyakran elkalandoznak tanóra közben és elfoglaltak az iskola miatt. Ha egy kis kikapcsolódásra vágysz nézz szét nálam!

2015. október 23., péntek

N i n a v á l a s z a i

By rawpixel (www.unsplash.com)

1. Mi a tapasztalatod a Blogspottal? Jobbnak gondolod, vagy rosszabbnak a többi ingyenes blog megosztókkal szemben? (mint pl.: a Neon)

Én nagyon sokáig szerkesztettem gportál-on, majd saját domain-en, de kényelmi szempontokból egyértelműen a blogger a nyerő, illetve maga közösség, ami itt van is számomra hatalmas plusz, bár két csoportra lehet bontani. Ugye vannak a történetes blogok és ilyenek, ide többnyire a fiatalabbak sorolhatóak, aztán vannak a komolyabb blogok, itt kicsitvel idősebbek vannak, viszont én is szeretném magam ide sorolni. Hihetetlen milyen színesek itt az emberek, minden nap élmény olvasni őket, szóval nekem szinte csak pozitív tapasztalatom van a bloggerrel, bár néha-néha kicsit kötött, de tudom, hogy vannak kiskapuk, csak meg kéne őket ugye találni.


2. Mit gondolsz, Fanfiction-t találni többet, vagy egyedi történetet? Ha vezetsz történetes blogot, akkor te melyik kategóriába tartozol?

Egyértelműen fanficiből van több, bár ez azt hiszem érthető is. Személy szerint a saját történeteimet sose publikálnám ilyen módon, mivel értékesebbnek találom őket annál, hogy szabadon másolhatóvá tegyem a nagyközönség számára. Egy fanficis oldalam nekem is van egyébként.


3. Mi a véleményed az egyre szaporodó Design blogokról? Többen gondolják, hogy lassan több lesz, mint történetes oldal, mit gondolsz erről?

Őszintén én nem sokkal futottam eddig össze, de a régi gportal-os időkből az a tapasztalatom velük, hogy szinte feleslegesek, hisz aki tud szép és igényes designt összerakni, az azt is tökéletesen tudja, hogy mennyi idő és energia ez. Szóval egy idő után beleun, mert nem kifizetődő többnyire, így akik ilyen blogba vágják a fejszéjük, azok többnyire nem valami szép munkát végeznek, persze ez csak az én személyes véleményem.
Na meg undorító számomra, hogy ennyire a kinézetre vannak kiélezve az emberek, miközben a blogok lényege a posztokon van, a tartalmon…. mint ahogy a könyveknél is, de ez már kezd nagyon más téma lenni.


4. Sokan, régen tagjai a Blogger világának, mit üzennél, vagy tanácsolnál az újonnan érkezőknek?

A kemény munka idővel kifizetődik és itt fontos, hogy az „idővelt” kihangsúlyozzam. Senki nem lesz egyik napról a másikra ELismert blogger, minimum fél év, hogy páran megismerjék igazán a neved. Illetve fontos, hogy aktívak legyünk. Én azt vallom, hogy nem várhatom el, hogy engem olvassanak és kommentáljanak, ha én nem teszem meg ugyanezt. c:

5. Manapság minden második megnyitott blog egy Harry Styles Fanfiction, és csak minden 10. éri el az ’olvasható’ mércét, mit javasolnál ezeknek az íróknak?

Képzeld el, hogy az egész iskola előtt fölolvassák az írásodat! Büszke lennél rá? Tényleg? Vagy csak képzeld el, hogy a saját neveddel írod a történeted.. Ha simán megtennéd, azt mondom oké, te tudod, de érdemes ezeken elgondolkodni, hogy tényleg csak olyat tegyünk közzé, amire büszkék vagyunk, amit fölvállalunk, mert minden egyes megnyilvánulásunk, az írásunk minősít minket. c:


6. Mik azok a szempontok, amik alapján feliratkozol, egy blogra?

Az író stílusa. Ha megfog az írásmódja, nincsenek helyesírási hibák és igényes a lapja, biztos, hogy olvasója leszek, van hogy a téma igazából nem is számít. Sőt! Így csomó minden új információ érhet minket, amiről eddig nem is tudtuk, hogy érdekelne minket.


7. Melyik blog fajtából találnál szívesen többet? Cikkes oldalakból, Design oldalakból, egyedi történetekből ( nem feltétlenül a felsoroltak közül kell választanod!)

Az egyedi blogokból szívesen találnék többet, de itt nem a történtekre gondolok. Úgy egyszerűen és összességében az egyedi blogokat tudom néha hiányolni, olyan blogok kellenének, amiknek a profilja kitölti a kis réseket, tehát fontossá és „pótolhatatlanná” teszik őket. c:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése